Art of Living

Breathe SMART har rødder og tilknytning til organisationen Art of Living, der blev grundlagt i 1982 i Indien, og er i dag er en af verdens største frivillige humanitære organisationer. Art of Living har rådgivende status i FNs  Økonomiske og Sociale Råd (ECOSOC), og stifteren Sri Sri Ravi Shankar er blevet indstillet til Nobels Fredspris op til flere gange for sit store arbejde for at skabe fred i det enkelte individ og i verden.

Organisationen Art of Living arbejder og underviser i over 155 lande og står bag en række humanitære og fredsbevarende projekter verden over.

Hvert år besøger Sri Sri Ravi Shankar mennesker i mere end 40 lande og taler ved konferencer såsom World Peace Summit i New York, World Economic Forum i Davos og det Europæiske Parlament i Strasbourg. Hans smukke budskab om fred, kærlighed, praktisk visdom og medfølelse inspirerer folk fra alle kulturer, religioner og samfundslag.

Han minder os om, at de store spirituelle traditioner har fælles værdier og mål, og han opfordrer alle til at følge deres egen religiøse eller spirituelle vej, og samtidigt respektere alle andres.

Art of Living i DK

Art of Living Danmark er en godkendt humanitær forening. Art of Living er ikke tilknyttet en religiøs retning, men ønsker at fremme forståelse og fredelig sameksistens mellem forskellige kulturer i verden.

Breathe SMART og Art of Living underviser i den samme sundhedsfremmende og stressforløsende åndedrætsteknik, yoga og meditation. Det særlige ved Breathe SMARTs kurser er at de er tilrettelagt specielt og kun åbne for folk med personlige og sociale problemer med misbrug og kriminel og voldelig adfærd.

Overskuddet fra kurser hos Art of Living Danmark og Breathe SMART går til humanitære projekter.

Det er enhver persons fødselsret at leve i en sygdomsfri krop og med et stressfrit sind. Alligevel har vi ikke lært, hverken i skolen eller derhjemme, hvordan vi kan håndtere vores negative følelser.

Praksis og metode

Undervisningen er bygget op af fysiske yogaøvelser, særlige dynamiske åndedrætsteknikker, meditation og indføring i såkaldte knowledge points.

Om os

Foreningen Breathe SMART blev stiftet af Jakob Lund i år 2000, med formålet at tilbyde nyligt løsladte et praksisfællesskab, uden for fængslet.

Målgruppe

Vores kurser er særligt tilrettelagt for, og udelukkende tilbydes til personer som er, eller har været i misbrug og/eller kriminalitet.